Átlaghőmérséklet-emelkedés? Hamisítás nélkül nem megy

Rosszul áll a klímahisztéria ügye.
A klímarögeszmések széles táborát semmi sem kínozza jobban, mit az, hogy a Föld nem akar modelljeik szerint viselkedni.
Életművük omlik össze a szemük előtt.
Senki nem tudja náluk jobban: a Föld átlaghőmérséklete 170 év alatt (amióta nagyjából mérik a hőmérsékleteket, egyre nagyobb pontossággal, egyre szélesebb területeket bevonva a mérésbe) talán, ha 0,8 fokot emelkedett, de úgy, hogy ebben a 170 évben voltak olyan periódusok, amikor a tudósok már újabb jégkorszak eljövetelét vizionálták.
De más területeken is rosszul áll szénájuk.
A tengerszintek nem akarnak az általuk prognosztizált mértékben emelkedni. A sarkvidékek jege nem akar elfogyni, a Kilimandzsáró, amelynek hóval történő lefödését már csak képeskönyvekből szabadna ismernünk, továbbra is pimaszul néz fehér sapkájával a klímatudósokra.
A tengervíz nem akar elsavasodni, a pingvinek jól vannak, a jegesmedvék populációja él és virágzik, erősebben, mint valaha. A korallok sem pusztulnak a levegő CO2-tartalmának növekedése miatt. Grönland jege minimálisat változott, az Északnyugati átjáró és a Jeges-tenger pedig pont olyan mértékben fagy be, mint évtizedekkel ezelőtt. A gleccserek fogyása is inkább csak lokális, vannak területek, ahol újra növekedésnek indulnak.
A sokat emlegetett aszály sem akar eljönni a levegő CO2-tartalom növekedésének következtében, és az erős viharok sem gyakoribbak, mint évtizedekkel ezelőtt.
És mindezek az adatok beleférnek az éghajlat általános ingadozásába, amely mindig volt és mindig lesz.
Ráadásul ez a piszok internet a közemberek számára is ellenőrizhetővé tesz minden múltbeli adatot, prognózist, kijelentést.
Mit lehet ilyenkor tenni? Beismerni, hogy “Uraim, tévedtünk” – majd új foglalatosság után nézni?
Na, azt azért nem. A rögeszmések tudják, óriási befolyású érdekcsoportok állnak mögöttük. Ezek továbbra is busásan megfizetik őket, a média – mindegy, hogy kereskedelmi vagy közszolgálati – 100 %-ban mellettük áll.

A legtöbb embernek van már hőmérője, úgy, hogy a napi adatokat sem lehet fölfelé csalni. “Nem lehet? Rendben van. De a görbét úgy is lehet manipulálni, hogy a jelenbeli adatokat meghagyjuk olyannak, amilyenek, a múltbeli adatokat pedig lefelé hamisítjuk. Rögtön tudjuk prezentálni a vészterhes hőmérséklet-emelkedést.”
Az a pár klímarealista pedig, akik esetleg rájön a turpisságra, nem sok vizet zavar. A médiákban továbbra sem fognak megszólalási lehetőséget kapni. Marad tehát minden a régiben.
Nézzük meg tehát, találunk-e példákat ezekre a mechanizmusokra.
Itt van például rögtön az Új-Zéland két meteorológiai állomása, New Plymuth és Kaitaia.
Mindkét mérőállomásra érvényes:
A NASA a 2011-es évre úgy 2011-ben, mint 2016-ban ugyanazokat az adatokat teszi közzé.
Viszont az 1950-2010 időszakra a 2011-es adatok egy olyan görbét mutatnak, amelyek inkább egy kisebb-nagyobb ingadozásokkal tarkított stagnálásnak felelnek meg. Öt évvel később ugyanerre az időszakra a NASA adatai már egy határozott emelkedő trendet mutatnak.


Amit (a korábbi adatok lecsökkentését) a NASA adjusztálással, adathomogenizálással magyaráz. (Adjusztálás: igazítás valamihez.) Ami kényszeredett beismerése annak, hogy a NASA valaminek, valakiknek a hatására a múltbeli adatokat lefelé hamisította.
Az Új-Zélandi Hokitika mérőállomás az egyetlen, amely 130 éve regisztrálja az éves átlaghőmérséklet adatokat.
Az alábbi ábrán kék színnel található. Így publikálta ez a NASA is https://data.giss.nasa.gov/cgi-bin/gistemp/stdata_show_v3.cgi?id=507936150000&dt=1&ds=7
Aztán megint csak történt valami. A NASA átírta saját adatit, és ezt elnevezte 4-es verziónak.
https://data.giss.nasa.gov/cgi-bin/gistemp/stdata_show_v4.cgi?id=NZ000936150&ds=15&dt=1

Aminek adatai az ábrán piros színnel láthatók.
A kék szín stagnálást mutat 130 éven keresztül, a piros pedig folyamatos átlaghőmérséklet emelkedést.

De a NASA nem csak az új-zélandi adtokat hamisítja.
Az alábbi ábra a Reykjavik-i átlaghőmérséklet adatok alakulását mutatja az elmúlt 120 évre.

Sárga vonal: nyers adatok
Kék vonal: adjusztált (illesztett) adatok.
Az ember azt hinné, van határa a csalásnak és manipulálásnak, különösen az ilyen neves intézményeknél, mint a NASA és a Goddard Institute for Space Studies (GISS). Utóbbi szállította a manipulált adatokat a NASA-nak.
A klímatudósok (klímahamisítók) másik problémája az 1930-1970 közötti lehűlési időszak erősen növekvő CO2-kibocsátás mellett,
Így aztán, ha a GISS minél frissebb adatokat közöl erről az időszakról, annál kisebb a harmincas évek hőmérséklete.
Ha ez a trend így meg tovább, 20 év múlva nem is tudunk már a 20. század hőmérséklet-változásairól.
A Climagate néven elhíresült hamisítási botrány főszereplői is tudták: Az 1930-1970-es időszak megoldhatatlan problémát jelent a rögeszmések szempontjából. Ezért egymás közötti levelezésükben már azon spekulálnak, hogyan tudnák manipulálni a vonatkozó adatokat.
Hogyan is mondta G. Orwell a felülmúlhatatlan klasszikus?
“Akié a jelen, azé a múlt.
Akié a múlt, azé a jövő.”
Jelen írásunk csak egy apró szelete a NASA-GISS adatmanipulációinak.
Akit érdekel a téma, további érdekességekre (neves intézmények által elkövetett gátlástalan csalásokra, manipulálásokra) bukkanhat itt:
https://notrickszone.com/2020/07/17/nasas-fudge-factory-goddard-institute-for-space-studies-fudges-the-data-again/
https://www.eike-klima-energie.eu/2020/07/21/die-faelscher-fabrik-der-nasa-das-giss-faelscht-die-daten-schon-wieder/
https://notrickszone.com/2019/06/25/adjusted-unadjusted-data-nasa-uses-the-magic-wand-of-fudging-produces-warming-where-there-never-was/
https://www.eike-klima-energie.eu/2019/06/28/adjustierte-unadjustierte-daten-nasa-nutzt-den-zauberstab-des-frisierens-und-erzeugt-erwaermung-dort-wo-es-nie-eine-gab/
https://www.eike-klima-energie.eu/2019/07/05/klimawissenschaftler-manipulieren-die-daten-wieder-und-wieder-und-wieder-und-wieder/
Eredeti helye itt: https://cliscep.com/2019/06/30/climate-scientists-fiddling-the-data-again-and-again-and-again-and-again/?

És a mantra:

 • Lehet, hogy van némi átlaghőmérséklet-emelkedés bolygónkon. A jelenlegi adatok ennél többet nem engednek meg teljes határozottsággal kijelenteni.
 • Ez az átlaghőmérséklet-emelkedés azonban nincs összefüggésben a Föld atmoszférája CO2-tartalmának emelkedésével. Ezt fizikai-kémiai okok zárják ki, amelyeket honlapunkon részletesen ismertetünk. A hőmérséklet változásának kozmikus okai vannak.
 • A mai emelkedés az elmúlt évezredeket tekintve nem rendkívüli;
 • Az emberiségre gyakorolt hatásában nem tragikus.
 • Az átlaghőmérséklet-változást az ember nem tudja befolyásolni. Az erre a célra a kormányokra és társadalmakra kényszerített gigantikus kiadásoknak jól definiált haszonélvezői vannak, akik hatalmi pozíciójukból kifolyólag képesek a rögeszme fenntartására.
 • A rögeszme immár olyan mértékben befolyásolja nyugati világ nemzetgazdaságait, hogy az már komoly biztonsági tényezővé válik minden érintett országban. Amennyiben ezek az országok nem mondanak búcsút hamarosan a rögeszmének, az rövidtávon a nemzetgazdaságok versenyképességének lezuhanását, az energiagazdálkodás összeomlását, középtávon társadalmaik, államaik elpusztulását vonja maga után. Amelyek helyére pragmatikusabb gondolkodású berendezkedések fognak lépni. De nincs kizárva egy Pol Poti (modern kőkorszaki) diktatúra létrejötte sem – természetesen csakis az éghajlat megmentésére.

Források:
https://www.eike-klima-energie.eu/2020/07/15/klimawandel-durch-datenmanipulation-eine-nuss-fuer-faktenmoerder/
Eredeti helye itt: https://sciencefiles.org/2020/07/14/klimawandel-durch-datenmanipulation-eine-nuss-fur-faktenmorder/

2020. július

Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

3 hozzászólás

Add a Comment
 1. Tisztelt Király Úr!
  Nagy köszönettel tekintek az ön(ök szélmalom) harcára. Különösen, hogy képviselték Magyarországot az ECD felhívással. A magam szerény eszközeivel igyekszem terjeszteni https://energmester.hu/eghajlatvaltozas/ecd
  Volna azonban néhány észrevételem energetikai szempontból.
  A közérthetőség érdekében(!) talán jobban kellene hangsúlyozni, hogy a CO2 koncentráció növekedése az óceánok melegedésének következménye, az oldhatóságból adódóan. Átlagértéke a bioszféra aktuális dinamikus egyensúlya. Alig van benne különbség az iparvidékek és a lakatlan területek fölött. Ami a levegőből való intenzív kioldódás következménye. A szén-dioxid molekula ugyanúgy ködképző, mint a szilárd szemcse, és egyúttal szénsavvá is lesz. Pontosabban >>> http://nimbus.elte.hu/oktatasi_anyagok/levegokemia/13_Csapadekkemia.pdf
  A melegedés magyarázatára az asztrofizikai tények mellett meg kellene említeni a vulkánosságot is. A földrengések aktivitása – amivel egyenesen arányos lehet a vulkanizmus gyakorisága – az 1970-es évektől a 4-szeresége növekedett! https://energmester.hu/vulkanizmus.jpg (A földrengés a földkéreg repedéseinek drasztikus elmozdulásának, a vulkánkitörés a repedések újranyílásának következménye.) Tenger alatti vulkán legalább 2-szer annyi van, mint szárazföldi, és alig tudunk róluk valamit. A vulkán hatalmas hőenergiával terheli meg az atmoszférát, a tengereket. És gázokkal, ha valakinek annyira hiányzik, akkor szén-dioxiddal. Ha pedig emberi tényezőt keresünk, akkor a földkéreg belső feszültségeinek átrendeződésében jelentős szerepe lehetett a föld alatti atomrobbantásoknak. Amely hatások évitezedeken át elhúzódóak.
  Én azt hiszem, hogy Miskolczi professzor úr kutatási eredménye bizonyító erejű lehetne arra, hogyan lehetne képes az emberiség az éghajlatváltozást befolyásolni. A felhők negatív visszacsatolásának alkalmazásával. Az emberi tevékenységet a párologtatás fokozásának irányába kellene befolyásolni. Pl. ahol van elég víz, az erőművek visszahűtő rendszereit átalakítani elgőzölögtetés forszírozóvá. A legerjesztési folyamatokat ugyancsak, aminek előnye a gyorsaságban még inkább jelentkezne. Pl. hatalmas erőkkel támogatni sekély víztározók létesítését. Persze ennek működtetéséhez egy nemzetközi, kiemelkedő erkölcsű, kiemelkedő tudású vezénylő szervezetre lenne szükség. De magántulajdonú alapokon semmiféle megoldás nem működőképes. A nemzeti érdekeltséget a hasonló, de esőkeltésre kihegyezett módú időjárás változtatással lehetne felkelteni. Különösen a Kárpát-medencében.

  1. Király József

   Tisztelt Tóth Béla úr,
   köszönöm észrevételeit.
   A gif-fájlokat javítottam.
   Helyesen írja, a vulkáni tényezőkre (hő, CO2) nemigen figyel a szakmai közvélemény.
   Miskolczi professzor úr eredményei csakugyan bizonyító erejűek, dehát sokan pont ezért fordítják el fejüket. Nem akarják az igazságot hallani.
   Személyes véleményem, hogy nem jelentene mérhető eredményeket, ha megnövelnénk a párolgás felületét a szárazföldön. A Föld felületének 71 %-a tenger. Ehhez jön még a folyók, tavak felülete, meg a növényvilágé, amely folyamatosan ad le vizet, mégha nem is olyan intenzitással, mint a vízfelület. De a puszta földfelület is folyamatosan párolog, legalább is a mi viszonyaink között. (Ezért locsolunk kertjeinkben.) A Szaharában természetesen nem. Egy biztos, az atmoszféra-Föld rendszer egyensúlyban van, tehát permanensen nem lehet több vizet az atmoszférába küldeni. Ha mi valahol megnöveljük a vízfelületet, akkor a többi felületen csökken a párolgás intenzitása.

   1. Tisztelt Király József Úr!
    Elnézést kérek, hogy túlságosan röviden és leegyszerűsítetten próbálok támogatókat keresni a következő gondolathoz.
    Ha valami emberi tényező vezetett a Kárpát medence aszályosodásához, akkor az ezen a képen látható >>> http://energmester.hu/karpat_vizrajz.jpg
    Ugyanakkor a nagy alföldi csatornázási program eredményeképp az 1970-es években öntözhető volt 400 ezer hektár, most öntöznek 80 ezret.
    Az intenzív öntözés helyett a kormány csepegtető öntözési programot indított. Holott a “túlöntözés” felhőket, helyi záporokat generál, és vissza tudná tölteni a Duna-Tisza Közének lesüllyedt talajvízszintjét. Utalás >>> http://energmester.hu/eghajlatvaltozas/vizenergia/
    Másik látszatintézkedése az Agrárminisztériumnak a 10 millió fa ültetési programja. Élelmiszertermelés – halastavak helyett.

Vélemény, hozzászólás?

(Az eltérő véleményeket megjelentetjük, az útszéli stílust töröljük.)

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük