Impresszum

A www.klimarealista.hu honlap a Reális Zöldek Klub tulajdonában van.

A Reális Zöldek Klubot természettudományban és történelmi- társadalmi relációkban gondolkodó szakemberek alapították 1992-ben.

A Klub célja: Környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vétele és érvényesítése. A környezetvédelmi optimumot a szakmai fejlődés oldaláról közelíti meg a Klub tagsága.

A Reális Zöldek Klub feladatának tekinti a valósághű tájékoztatást az eseményekről, a természetes és a mesterséges folyamatokról és az éghajlat változásáról.

A Klub fórumot biztosít politikai, gazdasági és tudományos kérdésekben a pro és kontra érvek előadására, ezek megtárgyalására.

A Klub fellép a szakszerűtlenség ellen.

A környezet és környezetvédelem fogalmát a szűk, a tisztán természeti oldalra értelmezés helyett egy tágabb keretben értelmezi. A Reális Zöldek Klub a környezetvédelmi fogalmába a társadalmi aspektusokat is bele érti, a szociálpolitikai (népjóléti) kérdéseket is. Ebből kifolyólag különös figyelmet fordítunk a hulladékgazdálkodási, természetvédelmi, energiagazdálkodási, vízgazdálkodási és az éghajlattal összefüggő kérdések iránt.

Az ilyen témájú – sokszor milliárdos kiadásokat gerjesztő – politikai döntésekhez, a közmédiák tájékoztató tevékenységéhez, az oktatási intézmények oktató munkájához kívánunk állásfoglalásainkkal, előadásainkkal, vitafórumainkkal, pódiumbeszélgetéseinkkel segítséget nyújtani.

A Fővárosi Bíróság a Klubot 1992.december 11-én 4910 sorszám alatt vette nyilvántartásba. A szervezet működési körére környezet-és természetvédelem területét jegyezte be. A Fővárosi Bíróság a Reális Zöldek Klub, nyilvántartásról szóló végzését 2006. május 30-án kiegészítette. A Fővárosi Bíróság Reális Zöldek Klub működési célját akként egészítette ki, hogy a társadalmi szervezet működési céljaként: A környezetet lényegesen befolyásoló döntések szakmai-társadalmi vitájában jó megállapodások elősegítése, résszel egészítette ki. Az erről szóló végzést a Fővárosi Bíróság 7. Pk. 69.757/1992/13. ügyiratszámon tartja nyilván.

Print Friendly, PDF & Email