Klímavédelem: A perfid manipuláció

Van egy vállalkozókat tömörítő érdekképviseleti szervezet Németországban, Senat der Wirtschaft, amelyet én Gazdasági Szenátusnak fordítanék le. Ha jól sejtem honlapjuk alapján, elsősorban médiaiparban tevékenykedő vállalkozókat fog össze. Nos, a szervezet etikai tanácsának elnöke, Ulf Posé (önmaga is médiavállalkozó), a közelmúltban az alábbi gondolatmenetet vezette le a Die Welt c. lapban:

       Ulf Posé, a Gazdasági Szenátus Etikai Tanácsának elnöke

“Nem tudjuk, mi okozza a klímaváltozást. Ezért védenünk kell a klímát, teljesen mindegy, hogy melyik oldalnak adunk hitelt.

Ha védjük, és a végén kiderül, hogy fölöslegesen védtük, akkor pechünk volt.
De ha a végén kiderül, hogy mégiscsak az ember okozza a klímaváltozást, és mi nem védtük, akkor kihúztuk a Fekete Pétert. Elég a Földünk.”

Új a szövegben annak beismerése, lehet, hogy humbug az egész klímaőrület. Sőt, Posé 8000 atmoszférakutató fizikust emleget, akik azt állítják, hogy a széndioxidnak vagy semmi, vagy nagyon csekély hatása van a klímára.
Szögezzük le tehát:
Az egyik oldalon van 800 tudós, akik természettudományos tények alapján állítják, hogy vagy nagyon csekély, vagy semmi hatása nincs a CO2-nek. A másik oldalon van egy tarka konglomerátum (már ami a végzettséget illeti), akiket egy dolog köt össze: A hisztériából élnek meg. Prognózisaik eddig rendre felsültek. Éltetőelemük, hogy a politika és a médiák támogatását élvezik.

“Hogyan alkossunk véleményt ezek után?” – teszi fel a kérdést Posé.
“Tudunk egyáltalán vélemény formálni? Igen, tudunk. Ehhez el kell attól búcsúznunk, hogy az egyik vagy a másik oldalnak igaza van. Ezt nem tudjuk ugyanis. És épp ezért a rosszabb eshetőségre kell felkészülnünk”

Nos, úgy tűnik, Posé NEM AKAR tudni. Ugyanis nagyon egyszerű a kérdést eldönteni, melyik oldalnak van igaza.

               Pánikkeltés és valóság 102 prognózis = 102 felsülés

A tézist képviselők számától függetlenül:
Annak az oldalnak van igaza, amely 102 modellt alkotott meg, és ezek közül egy sem bizonyult helyesnek, kivétel nélkül csak az egyik irány felé elhajolva pánikkeltőnek bizonyult, vagy annak, amely a hűvös természettudományos tények alapján foglal állást?

Lásd még a hamis prognózisokról: itt és itt.

Posé szándékosan elsiklik fölötte: Nem babra meg a játék. Az egyik oldalon

 • az európai civilizáció kőkorszakba történő visszavezetése
 • az életszínvonal, az életminőség jelentős leépítése
 • milliárdok feneketlen hordóba, illetve a haszonélvezők feneketlen klímazsebeibe töltögetése
 • az európai gazdaság földbe döngölése
 • a világpiaci versenytársakkal szembeni ellehetetlenítés
 • esetleg a demokráciának diktatúrával történő helyettesítése

a másik oldalon a tisztességes, demokratikus piacgazdasági fejlődés a tét.
Mert úgy Posé, mint minden gondolkodó ember tisztában van vele: Az európaiak (szélesebben meghúzva a határvonalat, a nyugati világ) önszuggeszcióját és klímahisztériáját a világ többi része nem fogja követni. Tehát még csak avval sem érvelhet Posé, hogy a nyugati világ green Armageddon döntése úgymond megmentené a világot, ha véletlenül igaznak bizonyulna a klíma-rögeszme.

Ne feledjük: a pánikkeltő oldalnak csupa olyan hangadói vannak, akik nem milliókat, hanem százmilliókat és milliárdokat keresnek a hisztérián (Al Gore és társai).

Posé ennek ellenére, mint a vásári csodatinktúra árus, el akarja adni nekünk gondolatmenetét. Csak azért, mert biztos, ami biztos, háta mégiscsak van benne valami alapon, válasszuk jövőnk tönkretételét.

Nem Posé úr! A kérdést csak természettudományos alapon lehet eldönteni. Amely döntési folyamatba sem a politika, sem a médiák nem avatkozhatnak bele, az előre kigondolt (az egészből hasznot húzó lobbi által diktált) eredményt megkövetelve.

Posé ráadásul mímeli a semleges filozófust, aki önzetlenül jótanácsot osztogat. Pedig nem semleges. Médiavállalkozóként odakötötte magát a tömeghisztériából hasznot húzók oldalához.

Végülis, Posé gondolatmenetét követve felkészülhetünk a kis zöld marslakók támadására is. Biztos, ami biztos alapon.
2020 január
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

5 hozzászólás

Add a Comment
 1. Ha IPCC_nél felrója az ember akkor itt a másik oldalon is fel kell róni:

  – Kell forrás a 8000 tudósra (elemezhetőség meg validálhatóság miatt). Különben is Trumpnak elég volt annó 300 tudós is (nem mellesleg köztük dr.Miskolczi Ferenccel).

  – Sem a százalék, sem az abszolút szám nem elég, mert külön-külön manipulációra alkalmas.

  # Az IPCC-s gyökerű hamis “97%” mára már egyre inkább triviálisan hamis. Jól filterezett 77 tudósból könnyű 97%-ot előállítani.

  # De ugyanígy a minapi (2019.októberi), szintén IPCC akolos, Bioscience-s, 153 ország/11.000 tudós, Alliance of World aláíróprojektje is durván manipulatív hamisítás, a felhígított összetétel nyomán (pláne, ha a fejekben összekapcsolódik a hamis 97%-kal).
  Részletek hozzá a blogom legfrissebb posztjában:
  “Klímahiszterizálók színvonalesése: Hetesi Zsolt -> Litkai Gergely”

  Egyenszilárd, valóban és érdemi módon potens tudosók halmazára kellene hagyatkozni (abszolút számmal) és azon belül kellene százalékot nézni. Természetesen forrás-megadással a hitelesség érdekében.

  1. Király József

   Közben beugrott: Posé valószínűkeg 800-at akart írni.
   És ez összevág az itt közöltekkel.
   https://www.klimarealista.hu/500-tudos-nyilatkozata-nincs-klimaveszhelyzet/
   A szám fölment 800-ra időközben.
   Javítottam a bejegyzést.

 2. Király József

  Ez a 8000-s szám nekem is furcsa. Posé ezt forrás nélkül írja, csak a szöveghűség miatt adtam tovább. De teljesen jogos a hozzászólás.

 3. A másik nagy probléma a számbűvészkedésen (hamis 97%, 11.000 tudós), a jelen erőforrásainak elköltése 1-2 billió dollár nagyságrendben.

  Mai friss HVG-cikk
  Fideszes túlárazás és hasztalan kiadások: így áll össze a klímaharc 50 ezer milliárdos számlája
  https://hvg.hu/gazdasag/20200115_klimavedelem_klimastrategia_szamitas_koltsegek

  Ebben ugye az a “szép”, hogy a HVG+index.hu+444.hu, “zöld”(nek akar látszani), meg klímaalarmista (klímahiszterizáló), de egésze más, ha Fidesz/Orbán dézsmálja a dekarbonizációs összegeket. Dekarbonizációs elvi alapot nem kérdőjelezhetik meg, mert az szembemenne az eddigi hozzáállásukkal, de rögtön fájdalmas, ha a pénzt a nekik nem szimpatikus oldal költi el.

  1. A másik fele a történetnek se semmi.

   Kormánypárti média jelentősen nyomatja (nyomatta eddig, Áder ellenében is) a klímaszkepticizmust, meg Greta Thunberg-ellenességet (meg a balos zöld-ellenesség szidásáról nem is beszélve). Bayer, tutiblog, etc.

   Erre most Orbán, a vezér, előáll egy 50.0000 milliárdos klímavédelmi költségigénnyel (2.5 félév éves magyar költségvetési kiadási oldal).

Vélemény, hozzászólás?

(Az eltérő véleményeket megjelentetjük, az útszéli stílust töröljük.)

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük