Mások írták – 2019 okóberig

Az itt linkelt írások nem feltétlenül tükrözik a Reális Zöldek Klubjának álláspontját.

2019.10.29.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Az energiafordulat akár ezer milliárd euróba is kerülhet (német nyelven)
Peter Altmeier környezetvédelmi miniszter (CDU): Félelmetesek a megoldatlan problémák, melyeket 10 éve vonszolunk magunkkal. Reformom 300 milliárd eurót megtakarítana, de a hasznot húzók részéről óriási az ellenállás. A szélturbinák befektetői kétszámjegyű haszonkulccsal kalkulálnak.
A kiadások gigantikusak, a klímagáz-emisszió tovább növekszik.

2019.10.28.
Focus.de: A klímamodellek ellentmondásosak (német nyelven)
Legtöbbjük nem veszi figyelembe a Nap aktivitásának 11 évenkénti változását. Az UV-sugárzás 6-10 %-ban változik ennek függvényében. Ez pedig erősen hat a sztratoszférára. Az pedig kölcsönhatásban van a troposzférával. A mechanizmusok nem ismertek teljesen. 2020 elejére lehűlés várható a Nap aktivitás változása miatt. A Focus az írást a https://weather.com/de honlapról vette át.

2019.10.28.
Összeomlás, klímavészhelyzet: az új spektákulum (Mandiner)
Uri Dénes Mihály
A környezetvédelmi akcionizmus a természet védelmét látványossággá változtatja. Az ökológiai válság ellen jóval többet tesznek a vidéki (bio)gazdák, akik ökológiai rendszereket hoznak létre, élő- és munkahelyet teremtenek. …
A „klímaváltozás elleni harcot” a progresszív (techno)társadalmi (és nem csekély mértékben baloldali-forradalmi) utópiák forgatókönyvei szerint elképzelő résztvevők generációs érzést és politikai identitást kapnak a tüntetésektől, megoldást azonban nem, mert az nem a globalista mozgalmakban, hanem a lokális cselekvésben és a természet rehabilitálásában van.

2019.10.20.
A német klímahisztériát bírálta a szász kormányfő (Mandiner)
Szerinte fel kell tenni a kérdést, kinek az érdekében állt Greta Thungberg ENSZ-béli fellépése.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadásában megjelent interjúban Michael Kretschmer a németországi ökomoralizmust bírálta és ennek kapcsán a Thunberg-jelenséget is. „A lakosság körében igen nagy az elutasítottsága Greta Thunbergnek és az által keltett hisztériának” – fogalmazott, majd úgy vélte, a svéd tinilány „egy erkölcsi mutatóujj”.

2019.10.7.
Constantinovits Milán: Hogyan vált Tonhalhegy Gréta klímabálvánnyá? (Mandiner)
Senki sem alázza úgy Gretát, mint azok, akik piedesztálra emelték.
Figyelemfelhívó slamestet rendeztek Greta Thunberg és a klímakatasztrófa témájában Budapesten…

2019.10.3.
Bogár László: Klíma és igazság (Magyar hírlap)
Szakértők 1978-ban még azért aggódtak, hogy az akkori lehűlés üteme jégkorszakot idéz elő…

2019.10.2.
Kósa: Nincs tudományos konszenzus a klímaváltozásról
Index: A Fidesz alelnöke szerint pártja az elmúlt évek alatt nem gyengült intellektuálisan, az ellenzék migránsok szavazataival akarja átvenni az uralmat, Kádár alatt pedig megverték volna az Index újságíróit. A Fidesz kampányfőnökének paksi fórumán jártunk.

2019.10.1.
Lóránt Károly: Ha a szén-dioxid probléma, akkor a megoldás az atomerőmű (Magyar Hírlap)
Már önmagában az is megkérdőjelezhető, hogy mennyiben a szén-dioxid és ezen belül az antropogén, az emberi tevékenységhez kapcsolódó szén-dioxid kibocsátása az oka az utóbbi évtizedekben tapasztalt globális felmelegedésnek…

2019.08.27.
Molnár Csaba (Index): Az esőerdő valójában nem termel oxigént

Az írás sok hasznos információt tartalmaz az “Ég az Amazonas esőerdő” hírözön kapcsán. Néhány apróbb részletet, CO2 mérleget, hiányoltunk volna a cikkből.

Print Friendly, PDF & Email